Отиде си актьорът Димитър Герасимов

1
Той бе част от трупата на Националния музикален театър
Той бе част от трупата на Националния музикален театър Снимка: Личен архив

Той бе част от трупата на Националния музикален театър

На 76-годишна възраст почина актьорът Димитър Герасимов.

Той бе част от трупата на Националния музикален театър от 2000 г., съобщава Държавният музикален и балетен център.

Неговите роли в „Царицата на чардаша” от Имре Калман, „Исус Христос – суперзвезда” от Ендрю Лойд Уебър, „Казанова” от Георги Костов бяха запомнящи се с характерната му артистичност, разказват от трупата на театър.

По думите им творческата биография Димитър Герасимов включва още редица изключителни драматични роли в постановки от класически и съвременни драматурзи, изиграни талантливо и вдъхновено. Той има изяви в телевизионни и игрални филми между които „Записки по българските въстания”, Бунюел в биографичния филм „Дали” на Антонио Рибас за Салвадор Дали, филми в киностудия „Дефа”.

Българските телевизионни и кинозрители познават гласа му, определил представата за редица образи от екрана, филмови, телевизионни и рекламни герои чрез запомняща интерпретация, внушителен глас и художествено извайване в дублажното студио.

Носител е на орден „Св. св. Кирил и Методий“, с огърлие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари