От птичи поглед: До къде стигна строежът на "Арена Русе"

0
От птичи поглед: До къде стигна строежът на "Арена Русе"
Видео: Милчо Йовчев

"Арена Русе" ще бъде най-функционалната и динамично развиваща се зала в тази част на страната. Тя ще създаде съвсем нова културна индустрия в Русе.

По проект залата ще разполага с 5600 седящи места и до 8500 при използване на терена за различни развлекателни събития. Там ще има 2 тренировъчни зали, 7 луксозни ВИП ложи, 154 първокласни места, коментаторски кабини, места за журналисти, места за хора в неравностойно положение, обособени позиции за камери, хранителни зони, съблекални, помещения за организатори и съдии, пресцентър, модерна система за контрол на достъпа и отлично развити околни пространства.

Залата ще отговаря на всички изисквания за домакинства на европейски и световни първенства, както и на аудиовизуалните специфики за провеждане на различни по формат музикални и развлекателни събития. Тя ще бъде подходяща за концерти и шоу програми. Пригодена е за обезпечаване на различни видове изложения, панаири, форуми, организирани частни и корпоративни събития.

Пространствата в залата са проектирани така, че в един и същ момент да се провеждат няколко независими едно от друго събития.

Очаква се съоръжението да бъде напълно готово до края на тази година като се планира официалното му откриване да се състои през месец февруари 2015 г.

Именно заради спецификите си "Арена Русе" увеличава шансовете на Русе да стане втория център на Европейското първенство по волейбол догодина.

Очакванията са залата да възроди развлекателната индустрия в региона, привличайки и множество туристи от страната и съседните държави, което пък от своя страна да спомогне за съживяването на града и връщането му на позагубените позиции от миналото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари