Училището по европейски езици в Русе се сдоби с нова спортна зала

0
Училището по европейски езици в Русе се сдоби с нова спортна зала
Видео: Андрей Кючуков / Топ новини - Русе

Новата мултифункционална зала на СОУ за европейски езици "Св. Константин - Кирил Философ" бе официално открита днес, 27 юни, съобщава "Топ новини".

Ръководството на училището, депутати, общински съветници, кметът Пламен Стоилов, както и бившият капитан на националния отбор на България по баскетбол Филип Виденов, който е възпитаник на учебното заведение.

Виденов сподели, че е впечатлен от вида на съоръжението. "Това е много добре за Русе и е една крачка, която помага на спорта в града. Добре ще е това да се случи в повече училища", коментира баскетболистът, който към момента обмисля варианти за продължаване на кариерата си след лятото, но бе категоричен, че завръщане в националния отбор не е на дневен ред.

След официалната част Виденов дори направи няколко коша и подари топка с автограф на училището.

Депутатът Пламен Нунев дари волейболни, баскетболни и футболни топки на училището. От Общината пък заявиха, че местната власт се е погрижила за спортните съоръжения в залата, които са извън бюджета на проекта.

Изграждането на самата зала бе финансирано от държавата. С Постановление на Министерски съвет от 28 август 2012 г. на Община Русе бяха отпуснати над 700 000 лв. за тази цел. Символичната първа копка бе направена на 17 септември 2012 година от тогавашния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков. Обжалванията на обществената поръчка обаче забавиха значително изпълнението й.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари