Още един обвиняем за купуване на гласове задържан под стража в Русе

3
Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 24-годишния Н. Р., обвинен в предлагане и даване на имотна облага на различни лица, за да гласуват в полза на определена политическа партия
Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 24-годишния Н. Р., обвинен в предлагане и даване на имотна облага на различни лица, за да гласуват в полза на определена политическа партия Снимка: NOVA, стоп кадър / Архив

Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба

Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 24-годишния Н. Р., обвинен в предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел всяко от тези лица да бъде склонено да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия на изборите на 14.11.2021г. за Народно събрание на Р България.

Съдът намира, че от събраните до настоящия момент по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемото лице е извършил престъплението, за което е обвинен. За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба. Според съда, налице е опасност Н. Р. да извърши друго престъпление, като би могъл да окаже въздействие върху свидетели и по този начин да се опита да манипулира доказателства с цел да затрудни и да възпрепятства хода на разследването. Относно възражението на защитата, че обвинението не е прецизирано, съдът посочи, че това е първоначално и работно обвинение, което в хода на производството може да претърпи изменения с оглед новите доказателства.

На 12.11.2021 г. друг състав на Районен съд – Русе задържа под стража 60-годишния Ю. А. и 19-годишния Н. Й., които са обвинени в извършването на същото по вид престъпление. Срещу този съдебен акт е постъпила жалба и предстои в сряда делото да бъде разгледано от въззивната инстанция.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Н. Р. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари