Оставиха в ареста двама обвиняеми за купуване на гласове в Русе

2
Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно
Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно Снимка: Dunavmost

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно

Окръжен съд – Русе потвърди определение на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю. А. и Н. Й. Двамата са обвинени в предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел всяко от тези лица да бъде склонено да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Адвокатът им поиска да бъде отменен атакувания съдебен акт и да се постанови нов, с който да се вземе по отношение на обвиняемите парична гаранция или подписка.

Окръжен съдРусе счете, че събраните доказателства обуславят правилния и законосъобразен извод на Районния съд за наличие на обосновано предположение, че Ю. А. и Н. Й. са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. В тази насока са свидетелските показания, както и иззетите при извършените обиски и претърсвания в жилища и автомобили, ползвани от обвиняемите, веществени доказателства – списъци с имена и лични данни на лица и големи количества пари в брой. Според Окръжен съд – Русе, обоснован е и изводът на първоинстанционния съд, че е налице реална опасност обвиняемите да извършат престъпление, съобразно възможността да влияят върху хода на разследването чрез неправомерно въздействие върху свидетели по делото. Въззивната инстанция се присъединява към становището, че с оглед първоначалния етап от разследването обвинението е работно и за целите на настоящото производство то е достатъчно прецизно.

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари