Осъдиха турски гражданин за контрабанда на злато

0
Осъденият е държал цигари без бандерол на ГКПП “Дунав мост”
Осъденият е държал цигари без бандерол на ГКПП “Дунав мост” Снимка: Dunavmost

По бързо производство, водено от Окръжна прокуратура – Русе и след одобрено от съда споразумение, турски гражданин е осъден за контрабанда на злато и държане на цигари без бандерол.

Обвиняемият O. А., се призна за виновен в това, че на 23.02.2019 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП ”Дунав мост”, гр.Русе, при условията на продължавано престъпление – на два пъти, пренесъл през границата на страната - на ГКПП „Капитан Андреево“ и направил опит да пренесе стоки през границите на страната на ГКПП ”Дунав мост”, гр.Русе, трасе “изход”, без знанието и разрешението на митниците – 501 брой бижута от злато, проба 585 /пръстени, обеци, синджири и висулки/, с нето тегло 1046,14 грама, като стоките са за търговски цели в големи размери – на обща стойност 59 229,10 лева - престъпление по чл. 242, вр. чл. 26 от НК.

Осъден е и по обвинението, че на 23.02.2019 г. в гр. Русе, на ГКПП “Дунав мост”, държал акцизни стоки - общо 178 броя кутии цигари / MURATTI ambassador super slims, Karelia OME, Karelia OME menthol и “FOR DUTY FREE SALE ONLY”/, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия и Закона за акцизите и данъчните складове, на обща стойност 1335 лв., като случаят е немаловажен - престъпление по чл. 234 от НК.

За извършените престъпления на обвиняемият е наложено наказание три години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от пет години. Наложена е и глоба в размер на 20 000 лева. Предметът на контрабандата е отнет в полза на държавата.

Одобрено споразумение има последици на влязла в сила присъда

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари