Осъдиха на затвор дрогиран шофьор, опитал да подкупи полицай

0
Съдът в Хасково глоби 37-годишня мъж със 700 лева
Съдът в Хасково глоби 37-годишня мъж със 700 лева Снимка: e-svilengrad.com

Съдът в Хасково глоби 37-годишня мъж със 700 лева

Общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим и глоба в размер на 700 лева постанови окръжният съд в Хасково на 37-годишен мъж, съобщават от съдебната институция, предаде БТА.

Производството по наказателното дело е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, а мъжът - Х.И.И., е обвинен в подкуп на полицай и шофиране след употреба на наркотици.

На 22 август 2023г. в гр. Харманли обвиняемият управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено с техническа средство. Той е държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество – метамфетамин. А при проверката на 22 април, за да не довърши започната проверка за установяване на административни нарушения или да не уведоми компетентните органи за констатирано нарушение, мъжът е дал парична сума от 200 евро на длъжностно лице – полицейски орган.

Подсъдимият е осъден и по трите обвинения, като за всички тях съдът постанови общи наказание. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Агенцията припомня, че осъденият, който е сириец с адрес в Харманли, е бил спрян за проверка на булевард "България". Служителите на реда са го съпроводили до управлението за извършване на тестове за алкохол и наркотик. Пътувайки към сградата, на излизане от служебната кола, водачът поставил в джоба на униформата на младши полицейски инспектор Александър Александров банкнота от 200 евро, с цел да осуети проверката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари