Осъдиха до живот германец, убил касиер заради маска

0
Касиерът е помолил мъжа да спазва правилата и да носи маска за лице
Касиерът е помолил мъжа да спазва правилата и да носи маска за лице

Касиерът е помолил мъжа да спазва правилата и да носи маска за лице

Германски съд осъди 50-годишен мъж на доживотен затвор заради убийство на служител на бензиностанция, който настоявал клиентите да спазват правилата и да носят маски, съобщиха германските медии, цитирани от Ройтерс.

Стрелбата в западния град Идар-Оберщайн заради пандемичните ограничения шокира германците в момент, когато опасенията, че отричащите коронавируса са склонни да прибягват към насилие.

Германската информационна агенция dpa и други медии съобщиха, че съдът е намерил обвиняемия, идентифициран само като Марио Н., за виновен в убийство и го е осъдил на доживотен затвор, пише News.bg.

Той е признал, че е убил 20-годишния служител на бензиностанция, но пледира за непредумишлено убийство с ограничена вина. Експертиза е установила алкохол в кръвта му в момента на убийството.

Прокурорите казаха, че касиерът е помолил мъжа да спазва правилата и да носи маска за лице, докато плаща за закупената от него бира.

След като първоначално отказал да си сложи маска и напуснал бензиностанцията, подсъдимият се върнал с маска, но при приближаване до касата я свалил и след кратък разговор прострелял касиера в главата.

Служителят е починал веднага, а Марио Н. по-късно се е предал в полицейски участък, като е казал, че мерките срещу коронавируса му причинявали стрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари