Доживотен затвор за германец, убил проститутка от България

4
Тялото на Малина беше открито в хотел в Лайпциг
Тялото на Малина беше открито в хотел в Лайпциг

Тялото на Малина беше открито в хотел в Лайпциг

Доживотна присъда може да получи германец за убийството на проститутка от България. Тялото на жертвата Малина беше открито през есента на миналата година в хотелска стая. Подсъдим за престъплението е мъжът, който я повикал преди това и е бил влюбен в нея. Процесът срещу него започна този месец, а присъда се очаква през юли.

Късно вечерта на 8 ноември 2022 г. в хотел „Адлер” в Лайпциг камериерка иска да почисти стая 105. Тя е наета предния ден и вече трябва да е освободена. Ключът обаче не е върнат на рецепция, а вратата е заключена. От стаята се чуват шумове от течаща вода и включен телевизор.

Повикан е управителят, който отключва вратата. Той влиза първо в банята, за да спре водата. В стаята е тъмно и когато се светват лампите, служителите на хотела заварват цялата стая в кръв. Петна има по килима, леглото и завесите. На пода лежи тялото на жена, което също е в кръв.

Убитата е 31-годишната Малина от България, който е от ромски произход, съобщи Дарик. Жената е родом от Луковит и година по-рано е заминала за Германия заедно със своята сестра. От чужбина изпраща пари на майка си, която е била наясно, че дъщеря ѝ работи като проститутка.

По тялото на Малина има 4 прободни рани от нож в гърдите и във врата. Според съдебните медици смъртта ѝ е настъпила няколко часа по-рано.

Предния ден жената се появява по обяд в хотела. Иска от рецепция зарядно за телефон и прожда разговор от фоайето. Служителка я чува да казва „В хотела съм и съм готова”, след което Малина напуска сградата.

Разследващите бързо стигат до основния заподозрян за убийството. Стаята, в която е открито тялото ѝ, е наета от 43-годишния германец Дани. Той прави резервация за един човек в двойна стая чрез платформата Booking. Късно вечерта на 7 ноември се регистрира в хотела. На управителя му прави впечатление, че мъжът е много изпотен и от него се носи неприятна миризма. Час след полунощ Дани отново слиза на рецепция и иска прибори за хранене. Никой от персонала не забелязва Малина да се качва в стаята.

Убийството е извършено между 6 и 8 ч. сутринта на 8 ноември. След него Дани напуска незабелязан хотела. След като е открито тялото на Малина, започва издирването му и мъжът е задържан на следващия ден. Той се е познавал с жертвата от няколко месеца и бил влюбен в нея. В профила си във „Фейсбук” е качил няколко снимки на двамата и написал „Обичам Малина повече от всичко и бих искал да се оженя за нея“.

Дани е безработен, като през живота си е работил за кратко като цветар. Има регистрации в полицията за кражба и нанесена телесна повреда. В стаята му в дома на родителите му разследващите откриват купища дамско бельо. Той не дава обяснение за него, а за случилото се хотелската стая също запазва пълно мълчание. Според прокуратурата убийството е извършено от ярост, след като Малина е отклонила предложението му за женитба.

Убийството предизвика протести на феминистки, които го определиха като престъпление от омраза срещу жените. Около 100 души се събраха и запалиха свещи на пред хотела, където беше намерена мъртва Малина.

Процесът срещу Дани започна този месец в съда в Лайпциг. В съдебната зала той продължава да пази мълчание. Присъда се очаква в началото на месец юли. Ако бъде признат за виновен, Дани може да получи наказание от 15 години затвор до доживотна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    доктора
    Sehr gut mein Fuhrer ! Heil Hitler!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари