Осъдиха българка, изнудвала любовника си в Испания

1
Мима Иванова е поискала да излежи присъдата си в България
Мима Иванова е поискала да излежи присъдата си в България Снимка: thesun.co.uk

Мима Иванова е поискала да излежи присъдата си в България

Българка ще изтърпи у нас деветгодишна присъда за грабеж в Испания, съобщиха от пресцентъра на съда във Варна. Окръжният съд в града призна наложената на 30-годишната българка присъда.

По нейна молба делото беше гледано без участието и́, тъй като тя е в Испания и изтърпява наложеното и́ наказание. Преди делото жената е изразила желание присъдата на испанските власти да бъде призната и изпълнена в България.

Престъплението, за което е осъдена, е извършено в Палма де Майорка в съучастие с още двама британски граждани. През 2019 г. Мима Иванова била в къщата на свой любовник (британски мултимилионер), като помогнала на съучастниците си да влязат в дома му. Двамата били маскирани и въоръжени с мачете. Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и бившата му съпруга, ако не им преведе 150 000 евро и още 6000 евро на месец в продължение на една година. Сумите трябвало да се внасят по сметката на Мима Иванова. Чрез заплахи нападателите поискали жертвата да предаде наличните в дома му пари - 700 евро и 300 паунда, след което тримата напуснали жилището. Въпреки че мъжът превел 134 000 евро по сметката на българката, изнудвачите продължили да искат пари, като заплашили, че ще убият него и близките му.

БТА припомня, че на 9 октомври 2019 г. от прокуратурата във Варна съобщиха, че са задържани българка и поданик на Великобритания, които са издирвани с Европейска заповед за арест, издадена от властите в Палма де Майорка. Испанските власти издирваха двамата за извършени две тежки престъпления. С решение на съда те бяха предадени на властите в иберийската страна.

За извършеното престъпление българката е била осъдена на девет години затвор. Задължена е била да плати солидарно с другите осъдени обезщетение на пострадалия в размер на над 176 205 евро. Съдът и́ е наложил и забрана да приближава на по-малко от 500 метра и да комуникира по какъвто и да е начин с жертвата на грабежа и неговите близки.

Съдът прецени, че няма правни основания да бъде отказано признаването и изпълнението на присъдата на Областния съд в Палма де Майорка. Мима И. ще търпи девет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим, като ще бъде приспаднато време, в което осъдената е била задържана - 1366 дни до 4 юли 2023 година.

Решението подлежи на проверка от Апелативния съд в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари