Инспектори от ДАИ влизат в затвора за подкуп

2
Осъдените са взимали пари и месо от проверяваните дружества
Осъдените са взимали пари и месо от проверяваните дружества

Осъдените са взимали пари и месо от проверяваните дружества

Инспектори от ДАИ взимали пари и месо от проверяваните дружества – влизат в затвора. След решение на Върховния касационен съд (ВКС) инспекторите в Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Пловдив Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев ще изтърпяват наказание „лишаване от свобода“ за искане и приемане на подкупи. Съответно 3 години за първия и 2 години за втория и третия от тях, съобщиха от пресцентъра на ВКС.

На Станко Милушев са наложени наказанията „лишаване от свобода“ за 3 години и „глоба“ в размер на 4000 лева. На Паун Тенев и Димитър Янакиев – „лишаване от свобода“ от по 2 години и „глоба“ в размер на по 3000 лева. Подсъдимите са лишени и от право да заемат държавна длъжност в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ за срок от 5 години. Оправдани са по обвинението, че деянията са извършени чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение.

Според тричленния съдебен състав не са допуснати твърдените от защитата съществени нарушения на процесуалните правила. Не е налице и касационно основание за явна несправедливост на наложеното наказание.

Свидетели по делото твърдят, че са давали на подсъдимите неследващите им се парични суми и месни продукти.

Съдът се мотивира, че според доказателствата по делото „маниерът на поведение на подсъдимите във всеки от инкриминираните случаи е да искат парични суми от проверяваните дружества, уведомявайки техните управители или представляващи, че са констатирани множество тежки нарушения, подлежащи на санкциониране с висок размер на имуществената санкция и ако получат искания подкуп, биха съставили актове само за по-леко наказуеми нарушения”.

Тримата подсъдими се жалват пред ВКС не само от размера на присъдите си. Но и от факта, че не са условни.

Целите на наказанието не биха могли да бъдат постигнати с отлагане изпълнението на отмерените им наказания. Уронване авторитета на институцията, в която дългогодишно са работили, налага и тримата да бъдат изолирани за определения от съда срок от обществото, за да преосмислят своето поведение и променят нагласите си в посока спазване на писаните правила на закона и неписаните на морала”, казва още в мотивите си Върховният касационен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    РЕДНО Е И Е ПРАВИЛНО
    ОТ ТУК НАСЕТНЕ НА ПОДАЛИТЕ ЖАЛБИ И ОЩЕТЕНИ С МЕСО ДА СЕ ПРАВИ ПОСТОЯННО ПРОВЕРКА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ИМ НА ТРАНСПОРТА И СЪСТОЯНИЕТО НА ТРАНСПОРТНИТЕ СРЕДСТВА И КНИЖАТА ПО СЛУЧАЯ,ШОФЬОРИ ТЕХН.ИЗПРАВНОСТ,ПРЕТОВАРВАНЕ,ДОКУМЕНТИ,ТАХОГРАФИ,ЧАСОВЕ,РАБОТНО ВРЕМЕ,ПОЧИВКИ,ВРЕДНИ ЕМИСИИ,ГРАЙФЕРИ,ПРОВЕРКИ НА ВОДАЧА ПРЕДИ РАБОТА ЗА АЛКОХОЛ,ХИГИЕНА. ТАКА ДЕ,НЕКА ИМА РАВНОПОСТАВЕНОСТ.НЯМА САМО ПАУН И ДИМИТЪР ДА СТРАДАТ Я? АМИ И ДА КАЖАТ,КОЙ ГИ Е ПРАЩАЛ И НА КОЙ СА НОСИЛИ СУДЖУЦИ И ТЪНКИ МЕСЦА.СИГУРНО И ТЕХН.ПРЕГЛЕДИ И ПУНКТОВЕ ИМАТ КАКВО ДА ДОБАВЯТ В ТАЗ ДЪРЖАВА?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари