Оранжев код за част от област Русе

5
Предупреждението е за бурен вятър и значителни валежи
Предупреждението е за бурен вятър и значителни валежи Снимка: НИМХ

Предупреждението е за бурен вятър и значителни валежи

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес в оранжев код за бурен вятър и значителни валежи в Източна България. Той е обявен за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Силистра, Разград и част от Русенска.

Жълт код е обявен в областите Велико Търново, част от Габровска, Хасково, Кърджали и част от Старозагорска.

Министерството на околната среда и водите предупреди за възможни наводнения в района на реките Дунав, Камчия и Русенски Лом, припомня БНР.

Днес северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е силен, а по Черноморието - до бурен, сочи прогнозата на НИМХ. В Източна България до обяд валежите ще спрат, около и след обяд облачността там ще се разкъса и ще намалее. В западната половина от страната ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността до обяд над масивите от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, по-ниски в Североизточна България; в София - около 6°.

В планините преди обяд все още на места ще има валежи от сняг, но около обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието все още има валежи, но до обяд ще спрат и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне, но ще се задържи силен и временно бурен. Максималните температури ще бъдат между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-16°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари