Жълт код в 6 области от страната

1
Предупреждението е за бурен вятър
Предупреждението е за бурен вятър

Предупреждението е за бурен вятър

Времето ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 11-16 градуса, а максималните от 23 до 28 градуса, показва прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Отново важи жълт код за силен и бурен вятър в области от Южна и Източна България. Там скоростта на вятъра може да достигне 80-90 километра в час, предава bTV.

В останалите области вятърът е до умерен. Максималните температури в страната ще бъдат между 23 и 28 градуса. В столицата - около 23, 28 градуса в Пловдив и 26 градуса във Варна.

В сутрешните часове на места в Източна България ще има ниска облачност или мъгла.

Над планините облачността ще е предимно значителна. В следобедните часове на места в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, на места в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре и в петък облачността над страната ще е разкъсана, няма да липсват и слънчеви часове. Превалявания предстоят над Южна и Източна България. По-значителни валежи очакваме в Рила, Родопите и крайните Югоизточни райони. Тогава поривите на вятъра ще утихнат. Към петък прогнозата е за максимални температури между 24 и 29 градуса.

В събота, неделя и към началото на следващата седмица времето ще е предимно слънчево.

Слаби превалявания се очертават над планинските райони и Източна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари