Определиха Sin Cars за най-грозната кола в Женева

2

Журналистите от английския вестник "Телеграф" опредлиха една от двете премиери на щанда на българската компания Sin Cars за най-грозната на изложението в Женева.

Става въпрос за спортния модулен модел S1. Истината е, че този тип автомоболи, които се правят и от фирми като Сatеrham от много отдавна, могат да променят вида си, като се сменят панилите на купето, а се използва една и съща тръбна конструкция. Така, че при S1 всичко остава на въображението и желанието на клиента, за което той ще плати най-малко 49 000 долара - толкова струва поредната кола на русенския бизнесмен Росен Даскалов.

Въпросният модулен спортен автомобил позволява използването на различни каросерии, както и промяна на конфигурацията му в зависимост от това дали искате да го карате на писта или по обикновени пътища.

Sin S1 е изграден върху тръбно шаси, към което се прикрепят всички останали компоненти и каросерията. А специално за пистовия вариант може да се избира между версия купе или открит кокпит.

Sin S1 ще се предлага в три варианта на задвижване – с бензинов двигател, като хибрид или електромотор. Моторите с вътрешно горене са с обем 2 и 3,5 литра и мощност 255 и 365 конски сили.

Хибридната система е съставена от двулитров турбо агрегат и електромотор с мощност 120 конски сили, като тук влиза и блок батерии с капацитет 64 киловатчаса. Общата мощност на хибридната система е до 450 конски сили. Производството на Sin S1 стартира догодина.

"Започвайки с избора на шаси, новият автомобил може да бъде проектиран, както като открит кабриолет, така и като напълно оборудвано затворено купе с климатик, електрически прозорци и изискан интериор, който да отговаря и на най-взискателните водачи. Вие решавате какви да бъдат характеристиките на колата, нивото на комфорт и стила на екстериора. Също така можете да избирате между три типа задвижване на Вашия S1 - двигател с вътрешно горене, задвижване с Plug-in хибридна система или може да имате напълно електрически автомобил", казва създателят на колата русенецът Даскалов.

На изложението дебют прави и още една БГ суперкола на Sin Cars, която струва 219 000 евро без таксите и данъците. От няколко години компанията произвежда дребносериен класически спортен модел R1 550 с атмосферен V8 двигател. Сега русенецът изложи в "Пал експо" и хибридна версия на R1 550. Системата на екологичното спортно возило е plug-in хибрид и е наречена градска от създателите й.

R1 550 може да се придвижва 60 километра на ток, като в този случай максималната му скорост е ограничена на 100 км/ч. Хибридната версия на Sin R1 550 разполага с батерия с капацитет 100Ah, напрежение от 120V и 12kWh мощност. Електрическият мотор е с максимално напрежение от 132V, номинален въртящ момент 235 Nm и номинална мощност 120 к.с. при 8000 оборота.

Централно разположеният V8 6,2-литров двигател е с мощност 450 к.с. при 6500 оборота и 637 Nm максимален въртящ момент, като осигурява ускорение от 0 до 100 за 3,5 секунди и максимална скорост над 300 км/ч.

Общата мощност на двигателя и хибридната система се равнява на над 570 к.с. с въртящ момент от 872 Nm. Теглото на автомобила е 1480 кг, което е малко по-тежко от масата на колата без хибридна система, заради батерията и електрическия мотор, които добавят допълнителни 180 кг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари