Русенският суперавтомобил "Sin" R1 струва 145 000 паунда

0
Конструктор на машината е Росен Даскалов - бизнесмен от Русе
Конструктор на машината е Росен Даскалов - бизнесмен от Русе

След успешния дебют на хомологирания от ФИА състезателен автомобил SIN R1 GT4, както и многобройните топ позиции, спечелени през сезон 2015, всички палци са отново стиснати за сезон 2016, но не само в Европа.

Историята на успеха бе продължена и премина отвъд Атлантика. Наши два състезателни автомобила вече участват в американския шампионат Pirelli World Challenge.

Следвайки нашето мото „От състезанията към съвършенство на уличния автомобил”, горди сме да Ви представим наша нова и последна разработка – уличният модел SIN R1, който бе успешно представен на най-голямия форум за нови автомобили, а именно Geneva International Motorshow.

Първоначалната идея около създаване на уличен автомобил, доведе до сериозни тестове и изцяло новоразвит автомобил. Това се случи с амбицията да направим продукт, който да се сравнява с големите имена при спортните автомобили, но с по-висока степен на автентичност и връзка със спорта.

Резултатът е автомобил, до известна степен приличащ на предишните прототипи, но върнат обратно на чертожната дъска, започнат отначало. Прецизната и детайлна работа, инженерните постижения, подкрепени с повече от 5 милиона евро, използвани в тази насока, доведоха до създаването на този изцяло нов автомобил.

Въз основа на 5-годишното развитие и състезателен опит, стъпка по стъпка, ние стигнахме до качество и ниво на представяне, сравнимо, дори по-добро от това, на повечето известни марки производители на суперколи в света.

Започвайки с купето – първите SIN прототипи и тестови коли бяха произведени от фибро стъкло, което поради съображения за здравина, тегло и твърдост беше заменено. Новия уличен автомобил е изцяло изработен от карбонови композитни материали, изработени в нашия завод в България по най-нови технологии и с отлично качество.

Основата на колата е – хомологираната от ФИА състезателна тръбна конструкция, изработена от специални студеноизтеглени тръби Т45. Здравината на тази конструкция се подсилва от карбон-композитните елементи на купето, които завършват структурата на автомобила. Стандартната версия на уличния автомобил има същото тегло като състезателния – 1250 кг.

Двигателите, базирани на 6.2 до 7.0 литровия V8 от GM започват от 430 и достигат до 660 конски сили. Съотношение мощност-тегло: от 2.9 до 1.9 кг/конска сила, което дава на колата едно невероятно представяне, при каквито и да е улични или състезателни условия. Те са подобрени от екипа на SIN CARS и имат отлична производителност и надеждност, както и отговарят на най-новите стандарти за вредни емисии – Евро 6. Оборудвани са със специално проектиран и собствено изработен от неръждаема стомана/титан ауспух, с опция за контрол на мощността в пътни и пистови условия. В комбинация с новата 10-стъпково регулируема система за контрол на сцеплението на автомобила, както и с отличното си механично сцепление, колата може да бъде шофирана с голяма лекота, както в сняг, така и по най-горещия пистов асфалт.

Скоростната кутия на SIN CAR – изработена от Oerlikon Graziano (доставчих на скоростни кутии на повечето марки супер автомобили) и тунинговани специално за SIN CARS от италиански тунер на скоростни кутии. По желание, може да бъде поставена състезателна секвенциална падъл шифт или полу-автмоматична скоростна кутия.

Значителна точка в развитието на окачаването, през 2015 г., бе началото на сътрудничеството ни с известния производител на амортисьори – Ohlins. Първоначално внедрихме новите амортисьори в състезателният автомобил и след множество тестове, много и различни настройки, ние пренесохме нашия опит и знание към уличните автомобили. Базовият модел идва с единично настройващи се амортисьори Oehlins, но има опция и за двойно настройващи GT4 амортисьори.
Изключителното окачване – благодарение на развитата система „двоен носач-пушрод –рокер”(подобна на F1), придоби нова опция – хидравличната повдигаща система с увеличение до 40 мм височината на автомобила при шофиране до 60 км/ч.

Спирачки – за цялата спирачна система ние разчитаме на един от най-известните производители в света – AP Racing. Произведени специално за SIN CARS – 360 мм дискове и шест бутални апарати – много сходни с тези на състезателния автомобил. Новината при спирачната система е BOSCH ABS, който е разработен с BOSCH Engineering – Германия, за Sin R1.

Що се отнася до джантите – 9 х 19“ предни и 11 х 19“ задни, произведени от известен италиански производител на джанти. Опция за 20“може също да бъде предложена.
Michelin Pilot Sport Cup 2, предни 245/35/19 и задни 305/30/19, са гумите, които осигуряват отличния контрол и стабилност, както на улицата, така и на пистата.
SIN R1 идва също и с чисто нова електрическа инсталация с CAN линия, специално създадена за нашата кола, с един много важен компонент – захрьанващият модул. Той замества всички съществуващи релета и бушони, както и дава информация за електрическото захранване на всеки един компонент – подобрява представянето и намалява броя на връзките в електрическата инсталация, респективно и теглото на автомобила.

Помислили сме и за половинките на шофьорите. Ето защо сме интегрирали отделение за багаж в предната противоудърна структура на автомобила.
Като специална функция за безопасност, колата е също така оборудвана с карбонов страничен панел, тип пчелна пита, за защита от удари със странична висока енергия. Тези панели използваме и в състезателните автомобили.

SIN CAR се придържа към индивидуалността и ексклузивността – това се подчертава допълнително от възможността клиента сам да избере измежду голяма гама бои, визуални карбонови части, различни интериорни комбинации като: кожа, алкантара и/или карбон.

Аеродинамичните характеристики на автомобила са шедьовърът. Дизайнът на купето подобрява сцеплението значително, при увеличаване на скоростта. Преден сплитер, равен под и електронно контролирано, регулируемо задно крило прави сцепление от 400 кг при скорост от 100 мили/ч със съотношение 46%/54% на преден/заден мост. Тези цифри, както и разпределение на теглото от 38/62 на преден/заден мост, правят колата перфектно балансирана, както в ниска, така и във висока скорост.
Голямо разнообразие от допълнителни функции и екстри може да бъде добавено, като гаранция за ексклузивност и уникалност, с основната цел да задоволим изискванията и на най-претенциозния клиент в света.

За любителите на състезания и тренировки на писта, ние подготвихме SIN R1 RS, който произлиза от нашите хомологирани GT4 състезателни автомобили. Със сухо тегло от по-малко от 1200 кг, колата ускорява от 0 до 100 км/ч, за около 3 секунди. SIN R1 RS Ви дава незабравимо и невероятно пистово представяне.

Цените на новата и последна версия на SIN R1, вече в производство, започват от 145 000 паунда, без включени такси.

За любителите на състезания – запитвания за SIN R1 GT4 автомобил могат да бъдат изпращани към екипа на Sin Cars, като цената ще се оформи според различните състезателни спецификации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари