Опозицията в Скопие сравни Урсула фон дер Лайен с нацистите

4
Яростни дебати в парламента в Скопие относно френското предложение
Яростни дебати в парламента в Скопие относно френското предложение Снимка: Reuters

Яростни дебати в парламента в Скопие относно френското предложение

Продължават яростните дебати в парламента в Скопие относно френското предложение, проправящо път на Северна Македония към преговори за членство в ЕС, като още от началото на заседанието опозицията, както и вчера, продължи да надува вувузели. Разликата е в това, че днес пред сградата Събранието е почти празно, информира Dir.bg

Депутатът от редиците на северномакедонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Олга Лозановска на днешния парламентарен дебат относно информацията на правителството за френското предложение каза, че вчера са дошли в парламента, за да стерилизират македонците у дома им, намеквайки за посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която вчера изнесе реч пред депутатите.

"Ще ви прочета един туит - на този ден през 1933 г. нацистите приемат закон за задължителна стерилизация на хора с наследствени заболявания. Днес, тоест вчера, 2022 г., дойдоха у нас, в парламента, за да ни стерилизират нас, македонците", каза Лозановска, цитирана от 360stepeni.mk.

По-рано в обръщението си тя нарече правителството коварно и корумпирано.

"Това френско предложение, за което хората на висок глас ви казват, че не приемат, е най-големият капан в най-новата история на Македония и неговото приемане ще доведе до пълно отричане на всичко македонско. Приемането ще се превърне в държавна измяна, за която един ден някой ще трябва да отговаря", каза тя.

Според друга депутатка - Благица Ласовска, държавната измяна е опакована в лента от ножове. Тя смята, че правителството крие протокола, защото е български политически памфлет - пълен с негативистки подход, който от двустранен се превръща в многостранен, европейски проблем.

"Стогодишната мечта на българите ще се сбъдне, безсрамни предатели. Отворихте кутията на Пандора, разбунихте призраците и демоните на миналото, съблякохте и съсипахте държавата. С лист хартия, който наричате Информация, искате да ускорите погребението на Република Македония, да оставите Ковачевски и Буяр да отидат на фотосесия в Брюксел, защото по същество този акт е точно това - фотосесия в Брюксел за това проклятие от страна на правителството, за да покаже някакъв успех у дома, каза Ласовска.

Втори ден народните представители обсъждат информацията на правителството, като за изказване са записани общо 42-ма народни представители. И отново представителите на управляващото мнозинство не могат да говорят в мирна обстановка, защото депутатите от ВМРО-ДПМНЕ надуват вувузели при всяко изказване.

Представителите на правителствената коалиция вече внесоха проект за заключения в парламента. С тях правителството се ангажира в процеса на преговори за членство в ЕС последователно да се придържа към решимостта за безусловно зачитане на езика, идентичността, историческите и културни особености на македонския народ като елементи, които не се договарят с ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари