Опасни инвестиции в "Русенската долина на химията"

3
Русенци не искат нови замърсяващи производства нито край Мартен, нито до Русе!
Русенци не искат нови замърсяващи производства нито край Мартен, нито до Русе!

Русенци не искат нови замърсяващи производства нито край Мартен, нито до Русе! 

Хората се надигат заради опасност от нов химически тормоз. Циркът, представен като инвестиционно намерение, успешно се разиграва от общинските съветници на ГЕРБ, СДС и ВМРО.

"Поредното инвестиционно намерение, което ще доведе до химически тормоз над жители на град Мартен, е налице"

"Разиграва се цирк.

Ако гледаме и слушаме изявленията на всички представени в общинският съвет партии излиза, че никой не желае да разреши заводите, разположени на територията на бившето КТМ да започнат (или продължат) да тровят въздуха, водата и почвите на Мартен и Русе.

Ако това е вярно, то ЦЯЛАТА територия на КТМ следва да остане със статут на частично производство. Цялата!

Демократична България ще следим за това. Направете го и Вие.

Защото почвата, водата и въздуха са за всички.", пише в социалната мрежа Йоана Терзиева.

29 Октомври - Чист въздух над Мартен и Русе!

Стига замърсяване на въздуха над Мартен! Стига мръсни производства в КТМ!

Поредното инвестиционно намерение, което ще доведе до химически тормоз над жители на град Мартен, е налице. То е депозирано надлежно в РИОСВ - Русе и очаква своето безаварийно бъдеще - ще се усвояват отпадъци от животински мазнини от различни краища на света, за да се произвежда биодизел до зеленчуковите градини на мартенчани.

Отново в България, при това в Русе, ще се произвеждат горива от отпадни продукт в непосредствена близост до населеното място. Желанието на инвеститора е зоната в КТМ, където ще се реализира инвестиционното намерение, да се категоризира като „чисто производствена“ в рамките на новия Общ Устройствен План на Община Русе (ОУПО). А „чисто производство“ всъщност означава позволение на територията на общината да се извършва мръсно химическо производство!

Да спрем това намерение, като не позволим на общински съвет Русе да приеме ОУПО Русе в този му вид. Не искаме нови замърсяващи производства нито край Мартен, нито до Русе!

Елате на заседанието на експертния съвет, заседаващ по тази тема, на 29.10.2020 в четвъртък от 13:00 часа пред община Русе - входа към Пленарна зала срещу шадраваните, за да заявим заедно единна гражданска позиция. Не искаме отворени врати и широко затворени очи пред инвеститори в Русе, които ще продължават да пълнят атмосферата с отрови!

На разстояние от 2 метра с маски!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари