Опашки от пенсионери се извиха пред пощенските клонове в Русе

0
Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите
Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите Снимка: БНТ

Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите

Няма да има пенсионери, които да останат без пенсии за Великден след хакерската атака срещу "Български пощи". Това увериха от националната пощенска служба и съобщиха, че са готови да работят и в почивните дни.

На този етап парите се раздават единствено в станциите по местоживеене и след подпис в хартиен картон. Хора от различни точки на страната се оплакват, че процедурата е бавна и се налага да чакат на опашки, за да си получат парите.

Опашки се извиха пред пощенските клонове в Русе. Хората получаваха парите си след справка в хартиени списъци и след подпис. В някои клонове обаче хората и вчера не успяха да вземат парите си и утре ще трябва пак да дойдат.

"Нямат пари, свършили са ги за днес. Така казаха. Па тия ги имат, добавките ги имат, те са отделно", каза една от пенсионерките, предаде БНТ.

В пощенските клонове в Пловдив са въведени пропускателни режими, които улесняват организацията по изплащането.

В по-малките пощенски клонове беше спокойно днес, а хората - въоръжени с търпение.

Ръководството на "Български пощи" увери, че всички пенсионери ще си получат пенсиите. Ще бъде направен анализ дали се налага пенсии да се раздават и след 20-и април.

"Всички екипи работят, работят денонощно. Задължително, ако се наложи, ще се работи през почивните дни, няма да останат пенсионери без да си получат пенсиите, създадени са възможности. Да, работи се по-бавно, това е факт", каза пред БНТ Деян Дънешки - главен изпълнителен директор на "Български пощи".

Пенсионерите обаче трябва да знаят, че в момента няма как да получат парите си във всеки един пощенски клон.

"Към настоящия момент те ще бъдат раздавани единствено и само в пощенските станции по местоживеене. Така че който очаква да я получи на друго място, това няма да може да бъде извършено", уточни Дънешки.

Изпълнителният директор на "Български пощи" не се ангажира със срок, в който ще бъде решен проблемът след хакерската атака. Няма информация да са източени данни . Хакерската атака е извършена извън България. Не може да се каже дали става дума за "троянски кон".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    До 1
    Защото има такси за управление,откриване и пр. ,а те си броят стотинките умнико!
  • -7
    1
    Ушев
    Защо не си извадят дебитни карти? Иначе са много активни в социалните мрежи? И защо не си плащат тока и водата в Изи Пей?Май по същата причина, по която си хвърлят парите на "Ало измамниците"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари