Олена Коцева: Това вече не е война, това е геноцид срещу украинския народ

0
Трудно Украйна ще устои на такъв натиск
Трудно Украйна ще устои на такъв натиск Снимка: ЕПА / БГНЕС

"Това вече не е война, това е геноцид срещу украинския народ, защото руските войски обстрелват жилищните блокове".

Това подчерта в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" по БНР Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации в България:

"С такова масирано обстрелване от всички точки, където войната се води на всяка улица, във всеки квартал, без международна финансова помощ и такава с оръжия, трудно Украйна ще устои на такъв натиск".

Председателят на Сдружението на украинските организации в България поясни поясни от каква помощ се нуждаят:

"Може да се помогне с превеждане на пари по обявените банкови сметки, може да се помогне със складови помещения, където да складираме даренията, можете да помогнете и с някой безплатен офис, защото госпожата, която ни приюти, вече я гонят оттук".

Олена Коцева разказа с какви проблеми се сблъскват украинците, които пристигат в България:

"Вече сме настанили повече от 20 души украински граждани в София, това са предимно майки с малки деца. Довечера пристига автобус с хора, които трябва да бъдат настанени и в момента решаваме този въпрос. Хората пристигат в България с гривни. Никой не иска да изкупува гривни в момента. Хората идват с пари, но не могат да ги обменят. Трябва да се намери начин как тези пари да бъдат сменени с левове. Също така трябва да се спре рукската пропаганда и да се изключат руските телевизионни канали в България. Искам да кажа, че нашата организация не събира пари по улиците, защото вчера пред Съдебната палата имаше такива хора, които раздаваха жълто-сини мартенички и събираха пари в кутии, но не са от нашата организация. Ние не събираме пари на улицата, а само по банков път".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Дежаву
    20.02.2014 © www.24chasa.bg, Oлeнa Koцева: Платени „мyтpи” бият миpни гpаждани в Киев: https://m.24chasa.bg/Article/3326474
  • 6
    4
    lo6o
    В Украйна има много мошеници и тая кака ми прилича на една от тях. Само по банков път работела, офис искала, склад искала...НМПу-та не иска ли? Нали е омъжена за българин, да иска от мъжа си.
  • 10
    3
    Пилот
    Тези нацисти украински явно наистина не осъзнават, че Окрайна вече е история и сами си удължават агонията.
  • 8
    2
    Ukri
    Умирайте бандеровци! Украйна вече я няма !
  • 10
    1
    darkaveng
    Како, да не би вашите "нацики" да пуцат, па белким Зеленски и "Квартал '95" да ги представят като руска агресия? Де гиди дезинформатори ...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари