Надежда Нейнски: Случващото се в Буча е военно престъпление, напомнят Сребреница

0
"Тези кадри показват, че това не е просто войната на Путин, а че има критична маса на хора в Русия, които са способни да направят подобни неща и да ги оправдаят", допълни тя
"Тези кадри показват, че това не е просто войната на Путин, а че има критична маса на хора в Русия, които са способни да направят подобни неща и да ги оправдаят", допълни тя Снимка: БНТ, стоп кадър

"Очевидно е, че случващото се в Буча е военно престъпление. Кадрите ми напомнят Сребреница, защото са ужасяващи. Това е човешки геноцид"

Това заяви в "Денят започва" по БНТ Надежда Нейнски, дипломат, бивш министър на външните работи.

По думите ѝ действията на Русия говорят много повече, отколкото дадените обещания.

"Очакваме развръзката в посока на това да има мир. Тези кадри показват, че това не е просто войната на Путин, а че има критична маса на хора в Русия, които са способни да направят подобни неща и да ги оправдаят", допълни Надежда Нейнски.

Според нея несъмнено случаят трябва да бъде разследван.

"Отговорът на света ще зависи от това как ще се развиват преговорите между Русия и Украйна. Санкциите действат, но ще се отразят на световната икономика. Проблемът на Европа ще бъде свързан с хуманитарната катастрофа, с бежанците", поясни Надежда Нейнски.

По думите ѝ Украйна се стреми към специален вид неутралитет.

"Най-големият проблемът е до каква степен може да се има доверие на Русия в поемането на ангажиментите, доверието в Русия е силно нарушено в международната общност", каза още Надежда Найнски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Евреин-нацист
    Коя беше ти? А жената на оня евреин, дето искаше да скопи българския лъв😀
  • 5
    4
    darkaveng
    Боже, ма не мое да си толкова "ентелигентна"! А ни беше външен министър! Боже, що за Идиоти са ни управлявали! Ма ние сме си виновни сами...!
  • 10
    3
    ...
    Тази откак гони млади пичове да си го слага с тях и мина турската граница, си наду устата с набождане някакво, не мога да я дишам, а ни я натрапват постоянно като някаква "личност"...от клозета ! Няма ли кой най-сетне да разкрие колко и кой им плаща хонорарите за дрисъците им по нац. телевизии !? Умирам си да ги видя как се оправдават за лъжите си като бити ку*рви !
  • 12
    2
    Ел Салфтор
    Ей пумия, ти - да, която никога не можа да станеш политик,... защо говориш за неща, които не са ясни - така ли са или не са така? Ти ли беше там за да съдиш, кой е военнопрестъпник? Войната е гадна, но НАТО всячески целеше да я има! Във войната загиват невинни. Виновните почти винаги се измъкват. Ама кои са виновните??? Каква си ти, дърта парантиьо - да даваш мозък, от който никой няма нужда. Само пропаганда... изперкала пропаганда. Аз мога да предполагам, че избитите са от онея хиляди затворници на които им беше раздадено безусловно оръжие и които бяха изпратени да раздават "правосъдие". Жалки сте! Замълчете по-добре!
  • 12
    1
    ...
    Абе ти тъпа ли си ? Изобщо не и дреме на Русия дали запада и има доверие. Тя самата грам не му вярва. Фашизма, кой го разследва ? Ще направи каквото е необходимо и изобщо не я засягат вашите глупости. Помислете, като изчезне олиото, брашното и парното, кого първо ще заритат хората по улиците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари