Олексий Резников: Войната в Украйна навлезе в "третия си етап"

0
Сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, изтъкна украинският министър на отбраната
Сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, изтъкна украинският министър на отбраната Снимка: EPA / UPG

Сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект

Войната в Украйна навлезе в "третия си етап" и сегашните военни успехи на украинските сили ще имат лавинообразен ефект, като ще доведат до поражението на руската армия, казва украинският министър на отбраната Олексий Резников в интервю за френския в. "Монд", публикувано днес.

"Контраофанзивата ни е третият етап", изтъква Резников на фона на бързото настъпление на украинските сили в Източна и Южна Украйна, допълни БТА.

Украйна заяви, че от началото на този месец си е върнала 3000 кв. км територии.

"Целта на първия етап от войната бе да удържим руснаците. Вторият се състоеше в установяването на баланс между тях и нас на фронта, в стабилизиране на фронта и в тестване на тяхната издръжливост", обяснява украинският министър за френското издание.

"Нашият генерален щаб изработи план с оглед на въоръжението, което получихме от партньорите ни. Започнахме да използваме мобилните артилерийски системи "Хаймарс", за да прекъснем логистичните линии на противника, да унищожим складове с гориво и боеприпаси. Това е третият етап на войната, който започна в Южна и Северна Украйна, в районите на Херсон и Харков", казва още Олексий Резников.

Целта на Украйна е да освободи всичките си окупирани територии, "включително Крим, Луганска област и Донецка област. Нашите граничари ще установят постовете си по протежението на руско-украинската граница - такава, каквато тя бе закрепена през 1991 г.", подчертава министърът.

Освен "пълното освобождение" на украинските територии, Киев настоява също така за "пределно ясна пътна карта за плащането на репарации от Русия и за подвеждането под отговорност на виновните за военни престъпления", извършени от началото на руското нахлуване на 24 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари