Над половината германци искат по-твърда намеса на Берлин в Украйна

1
Одобрението за Олаф Шолц е паднало до 32 процента въпреки решението му да изпрати тежко въоръжение за украинската армия
Одобрението за Олаф Шолц е паднало до 32 процента въпреки решението му да изпрати тежко въоръжение за украинската армия Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

54% от участниците в анкета на вестник "Билд ам Зонтаг" са недоволни от начина, по който канцлерът на Германия Олаф Шолц, подхожда към войната в Украйна

Одобрението за Шолц е паднало до 32 процента въпреки решението му да изпрати тежко въоръжение за украинската армия, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Допитванията показват, че повече от половината германци одобряват решения като това от 26 април, с което Берлин се зае да достави на украинците самоходни зенитни установки "Гепард".

Преди да се реши на тази стъпка обаче канцлерът трябваше да преодолее опасенията у част от съпартийците си социалдемократи, които се опасяват да не провокират по-широк конфликт с Русия. Другите две партии от управляващата коалиция - зелените и либералите, поддържат по-бойка политика в подкрепа на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари