Олаф Шолц планира "скоро" да разговаря по телефона с Путин

2
Шолц каза, че е разговарял с Путин по телефона в миналото
Шолц каза, че е разговарял с Путин по телефона в миналото Снимка: ЕПА / БГНЕС

Шолц каза, че е разговарял с Путин по телефона в миналото

Германският канцлер Олаф Шолц заяви в събота, че планира "скоро" да разговаря по телефона с руския президент Владимир Путин, за да го призове да изтегли руските войски от Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

В обръщение към конгрес на Германската протестантска църква в Нюрнберг, Шолц каза, че е разговарял с Путин по телефона в миналото. "Смятам да го направя отново скоро", каза той.

"Не е разумно да се принуждава Украйна да одобри и приеме нападението, което Путин извърши и че части от Украйна стават руски просто така", добави Шолц, отбелязвайки същевременно, че ще работи, за да гарантира, че НАТО няма да бъде въвлечена във войната.

И Москва, и Киев съобщиха за тежки битки в Украйна в петък, но остава несигурно дали дългоочакваната контраатака на Украйна е в ход.

Контраофанзивата, насочена към проникване в руската отбрана и прогонване на окупационните сили, в крайна сметка се очаква да включва хиляди украински войници, обучени и оборудвани от западни страни, включително Германия.

Русия изстреля ракети и дронове по цели в Украйна в ранните часове на събота, убивайки трима цивилни в черноморския град Одеса и нанасяйки удари по военно летище в централната област Полтава, съобщиха властите в Киев.

Седем цивилни в Украйна са убити, а други 50 са ранени през изминалото денонощие в резултат на руски обстрел, съобщава Интерфакс - Украйна. Според Министерството на отбраната на страната през изминалото денонощие руските войски са обстрелвали територията на 11 украински области.

Българи в Одеса пък разказаха пред БТА, че през цялата нощ в района е имало взривове. След руските атаки с дронове в района са загинали трима души, а близо 30 са ранени, сред които има деца и бременна жена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Шолц
    Иска в тел.разговор да помоли да не палят леопардите, а само да ги деактивират и да им ги върнат после, че нямат достатъчно за даване 🤣
  • -3
    7
    До 6
    Не го обиждай на тъпунгер,а го наречи - русофил,десет пъти по обидно е...
  • 4
    6
    до балъка, който цъкна веднага...
    Тъпунгер - филма е два часа, а ти за няма и 10 сек. цъкна минус 🤣 Ясно е колко си обективен и информиран 🤣🤣🤣 Кажи тарифата си поне да те знаят хората колко струваш💩
  • 4
    5
    123
    Един лек документален филм, който показва защо и как и от кога няма нацизъм нито в сащ, нито в украйна. Специално за Ванката с ушанката и за Бончо-многознайкото https://simeonoffstudio.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%83%d0%bf%d0%be%d0%bb-%d0%b6%d0%b8%d0%b2-%d1%89%d0%b8%d1%82-2023/#/?playlistId=0&videoId=0 Ако и това не промени погледа ви, значи няма грам съмнение, че сте платени тролове и поне кажете тарифата, че да знем за колко цента продавате родината си...
  • 6
    4
    ха
    а путин планира ли да разговаря с шолц?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари