Олаф Шолц: НАТО да избягва военна конфронтация с Русия, за да няма Трета световна война

3
Германският канцлер заяви, че последствията от погрешни действия могат да бъдат драматични
Германският канцлер заяви, че последствията от погрешни действия могат да бъдат драматични Снимка: Getty Images

"НАТО трябва да избягва пряка военна конфронтация с Русия, тъй като това може да доведе до Трета световна война"

Това каза днес германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Actualno.com

Запитан защо според него доставките на немски танкове в Украйна могат да доведат до ядрена война, Шолц каза за "Шпигел", че "няма правило, което да определя кога Германия може да се счита за воюваща страна във войната в Украйна" и че затова е много важно е всяка стъпка да е внимателно обмислена.

Шолц подчерта, че е важно страните-членки на НАТО да работят в тясно сътрудничество и да не обръщат внимание на прекомерните призиви за остри реакции, тъй като последствията от погрешни действия могат да бъдат драматични.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    Копейкин
    Ще е интересно джуджето да нападне Полша или друга страна на НАТО. Поляците изпитват огроооооомна "благодарност" към всичко руско. Същото е и с чехи, словаци, финландци. Донякъде и румънците. Едно ме е яд, че вече 75 години на германците непрекъснато им втълпяват чувството за вина. А на руснаците илюзията, че са непобедими. Една част от немците започнаха да се пробъждат. Но ако Путлер нападне Германия - ооооооооо, то тогава ще видим кон боб яде ли.Както Митрофанова каза, Русия ще се свие до няколко области край Владивосток, освен ако японците, връщайки се курилските острови не поискат и Владивосток. С толкова много "приятели" ще бъде много интересно. А и с тези огромни земи, и пренаселения Китай, който има няжда именно от земя за своето население
  • 2
    4
    klkl
    До 3: Напусни България и марш в сащ да си смениш пола или марш с каска и шмайзер в усрайна!
  • -3
    3
    СС
    С рубли дребния може си избърше гъза, че рублата вече по-евтина и от тоалетна хартия
  • -7
    2
    ахахахаха
    ех мечти мечти, то само дребния има гъби, ще го гледат как марширува, гладна кокошка просо сънува, кво става в Украйна дето за 3 дни щеше да мине? И между другото колкото е бюджета на НАТО и колко на Русия, за жива сила няма да питам? :)
  • 8
    1
    Тъй, тъй
    Не дразнете оня дребният, дето марширува в уСрайна, че да не преджапа за няколко дни през Полша и да си пие чая на Александерплац, плащайки за него в ... рубли!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари