Огромен пушек стресна русенци

1
Два екипна на пожарната се бориха с пламъците близо час и половина
Два екипна на пожарната се бориха с пламъците близо час и половина Видео: Русе Медиа

Огромен пушек около 15 часа в района на Западна промишлена зона стресна русенци.

Горяло е нерегламентирано сметище, обособено в дере на територията на бившия комбинат „Дунавия“. На него е имало изхвърлени гуми, масла и дървени плоскости, информира Русе Медиа.

В момента теренът заедно със складови помещения е отдаден за ползване на множество фирми от различни браншове – сервизи за автомобили, хлебопроизводство, складове и др. Няма обаче точен регистър кой каква дейност извършва там.

На мястото на пожара са изпратени два екипа на Втора районна служба на пожарната, които близо час и половина се опитваха да потушат огъня заради спецификата на запалените материали. В близост се намира и тунел, който, по думите на работещи в района, води около 600 метра под земята и е свързан с няколко подземни нива. Именно от този тунел допълнително се е получило въздушно течение, което е разгаряло пламъците.

Най-вероятно причината за пожара е небрежно изхвърлен фас от цигара, а основната част от боклуците са от съседния сервиз за разкомплектоване на стари автомобили. Причините за инцидента се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари