ОДМВР - Русе: В изборния ден се осъществява само външна охрана на секциите

1
Служителите на полицията могат да влизат само при необходимост за възстановяване на реда
Служителите на полицията могат да влизат само при необходимост за възстановяване на реда

Изборният ден в Русе започна в нормална и спокойна обстановка, съобщават от МВР

Охраната на изборните помещения, извършена от служителите на МВР през нощта, е протекла нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на избирателните комисии без нарушения. Към отварянето на секциите няма данни за прояви или инциденти, които биха застрашили нормалното протичане на изборния процес в областта.

В изборния ден МВР осъществява само външна охрана на изборните помещения. Служителите на полицията могат да влизат в секциите само при необходимост за възстановяване на реда, след искане от председателя на съответната избирателната комисия.

Припомняме, че законът забранява в изборните помещения да бъдат допускани въоръжени лица, носещи предмети опасни за живота и здравето, както и хора в нетрезво състояние. Забранено е и паркирането на автомобили в непосредствена близост до секционните помещения.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Русе и районните управления в областта, ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят днес (14 ноември - неделя) от 08.30 до 19.30 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 14 ноември 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари