ОДМВР - Русе: Работим съвместно с неправителствени организации за интеграция на ромите

0
Най-голям дял от престъпленията на територията на областта са кражбите и част от тях се извършват от представители на ромската общност, призна шефът на МВР - Теодор Атанасов
Най-голям дял от престъпленията на територията на областта са кражбите и част от тях се извършват от представители на ромската общност, призна шефът на МВР - Теодор Атанасов Снимка: МВР / архив

Работим съвместно с неправителствени организации за интеграция на ромите.

Това каза директорът на ОДМВР – Русе Теодор Атанасов за предаването „Добър ден“ на Радио „Фокус“ по повод на провеждащата се конференция „Перспективи на младите роми“.

Най-голям дял от престъпленията на територията на областта са кражбите и част от тях се извършват от представители на ромската общност, каза Атанасов и обясни, че именно заради това властите работят с много неправителствени организации в посока на интеграцията на ромите, въпреки че има и такива, които не желаят това.

Знаете, че има държавна политика в тази посока. Лица, които не ходят на училище, да им се създадат условия, за да започнат обучение. В тази посока работи не само полицията, но също социални служители и от сферата на образованието. Мисля, че сме постигнали успехи. Ние постоянно провеждаме обучения за работа на полицията с етническите малцинства. Част от нея е работата с ромските семейства. Участваме в общинските съвети, когато са констатирани такива проблеми“, обясни директорът.

Атанасов каза още, че Областната дирекция на МВР в Русе често търси съдействие и поддържа контакт с най-уважаваните и авторитетни представители на ромската общност. Търси се и тяхното съдействие, за да се преодолеят негативните нагласи, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари