Очаква ни слънчев уикенд с температури до 16 градуса

0
Сутрините обаче ще останат мразовити, в Дунавската равнина се очакват до - 13 градуса
Сутрините обаче ще останат мразовити, в Дунавската равнина се очакват до - 13 градуса

След днешния слънчев ден, в който температурите достигнаха положителни стойности в по-голямата част от страната, утре ни очаква отново слънчево време, но ще има и мъгли на места в низините. 

Налягането над Балканите се понижава и от запад на изток видимостта ще се подобрява. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще започне и по-съществено затопляне. 

Дъждовно ще бъде над Британските острови, около Северно море и над Западното Средиземноморие. Над централно-европейските страни ще бъде облачно, но без валежи. Сняг ще превалява над Скандинавския полуостров, над Прибалтика и в по-голямата част от Русия. 

В събота утрото отново ще бъде студено. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до минус 10 градуса, на места в Дунавската равнина до минус 13. Малко по-топло ще бъде по Черноморието. Времето над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. 

По брега на морето ще има ниски облаци, а преди обед на места в низините - мъгли. Максималните температури ще бъдат от 0 до плюс 7, 8 градуса. Над планините ще бъде слънчево – чудесно за спорт и разходки. Вятърът ще бъде слаб, по най-високите части до умерен от север. Топло за сезона с температури по върховете през деня малко под нулата. В планинските ни курорти ще бъде дори по-топло. 

В неделя денят ще започне с мъгли в низините и със слънце над планините. Около и след пладне ще задуха северозападен вятър и видимостта ще се подобри. В началото на следващата седмица ще бъде ветровито. 

Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат от 10 до 15, 16 градуса. В понеделник ще има временни заоблачавания, но без валежи.

Във вторник и в сряда ще бъде предимно слънчево. 

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари