Обявиха свободните места в детските градини в София

1
В какъв срок можете да кандидатствате?
В какъв срок можете да кандидатствате?

В какъв срок можете да кандидатствате?

Столична община обяви 13 102 свободни места за прием в общинските детски ясли, градини и подготвителните групи в училища, предава bTV.

Новите места са в 14 различни района на София, включително в районите с най-голям недостиг – „Витоша”, „Лозенец” и „Триадица”.

Считано от 8 април 2024 г. до 12:00 часа на 9 май 2024 г. родителите имат възможност да кандидатстват за прием на децата си.

Необходимо е да въведат актуални адресни данни, да заявят предимства по критерии в профилите и да направят кандидатури за участие в първото класиране, което ще се извърши на 10 май под граждански контрол. Времето на създаване на кандидатурите не оказва влияние при класирането на децата.

В системата за кандидатстване има направени промени за улеснение на родителите. Има подобрения в модул „Компенсации“, увеличен брой справки, които могат да се правят автоматично и е направена техническа оптимизация на системата за кандидатстване, позволяваща безпроблемно качване на документи.

След приключило строителство в периода от май 2023 г. до април 2024 г. на нови сгради на детски градини и разширения на съществуващи, са обявени 503 нови места в 20 нови групи на пет градини. В тях вече са приети деца на текущи класирания и те посещават детска градина. Свободните места на старта на кампанията през 2023 г. бяха 12 436.

През 2024 г. продължава строителството на 17 нови сгради на детски градини. До края на 2024 г. се очаква да приключи изграждането на 13 от тях и след въвеждането им в експлоатация да бъдат разкрити 14 яслени и 47 градински групи с 1442 нови места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    Добре де, русенски новинарски сайт защо качва новина, която нас изобщо НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА? Що не качат свободните места по градините в другите градове, а все софия им е на устата...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари