Обвиниха Кристиян Бойков в тероризъм

0
Пуснаха шефа му Георги Янков срещу 20 000 лева парична гаранция
Пуснаха шефа му Георги Янков срещу 20 000 лева парична гаранция

Пуснаха шефа му Георги Янков срещу 20 000 лева парична гаранция

Свързаният с хакерската атака в НАП Кристиян Бойков вече е обвинен по член 108а от Наказателния кодекс, за тероризъм. Информацията още е неофициална, позовава се на адвокатите на „ТАД Груп“. Това съобщи БНР.

Заедно се него е обвинен и вчерашният задържан Георги Янков. На Кристиян е повдигнато обвинение за извършителство на терористични действия, а на другия обвиняем по случая – за подбудителство. Янков, който беше задържан вчера, беше освободен срещу парична гаранция от 20 000 лева. Очаква се да бъдат предприети процесуално-следствени действия и какви обвинения ще има по отношение на собственика на фирмата Иван Тодоров, който е в чужбина.

След като от прокуратурата обявиха, че Кристиян Бойков не е действал сам при хакерската атака срещу приходната агенция, случаят вече е поет в Специализираната прокуратурата.

Обвиненията са по текст от глава „Компютърни престъпления“ в Наказателния кодекс, който се отнася до източване на данни от информационна система, която не е критична инфраструктура, по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група.

Наказанието е затвор до осем години и глоба до десет хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари