Обвиниха и ботевградски бизнесмен за нелегалния внос на отпадъци у нас

0
Васил Коцев - това е лицето с прякор „синът на зам.-министър Живков
Васил Коцев - това е лицето с прякор „синът на зам.-министър Живков Снимка: БГНЕС

Васил Коцев също е бил обвинен за участие в престъпната група за внос на отпадъци.

Това стана ясно от думите на прокурор Мария Дойчева, предаде репортер на БГНЕС. Апелативният спецсъд днес гледа мерките за неотклонение на бившият вече зам.-министър Красимир Живков, Николай Миховски и Атанас Бобоков.

Последно са изменени обвиненията на привлечените вече към наказателна отговорност лица, като е включено още едно лице за член на организираната престъпна група, а именно Васил Коцев. Това е лицето с прякор „синът на зам.-министър Живков”, който е бил покровителстван от него”, посочи тя пред журналисти.

На 30 май говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

Днес Дойчева посочи, че Коцев има обвинение за член на организирана престъпна група, както и за вторични престъпления с фирмата за престъпления против околната среда. „Той е бил обвинен по досъдебно производство, наблюдавано в Софийска районна прокуратура, което е било обединено миналия месец към материалите по делото от наблюдаващите прокурори по настоящото досъдебно производство, и вече е привлечен и за участие в група, юли месец тази година, след обединяване на досъдебното производство”, обясни тя.

На заседанието стана ясно, че миналата седмица по-долната инстанция – Спецсъдът, е изменил мярката на Атанас Бобоков от “задържане под стража” в гаранция от 700 000 лв. Мярката на бившият зам.-министър Красимир Живков е била изменена в 80 000 лв. гаранция, а на Николай Миховски – в 300 000 лв. Дали ще излязат от ареста или не, се очаква да стане ясно по-късно днес, когато се произнесе апелативният спецсъд.

Апелативните магистрати заседават след протест на прокуратурата срещу определението на спецсъда, има и жалби на защитата. Прокуратурата поиска определението на спецсъда да бъде отменено, и да продължи действащите към момента мярка “задържане под стража” за тримата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари