Общински служител товари трупове на малки кученца в чували

1
Масова смърт на кучета в Дряново
Масова смърт на кучета в Дряново Видео: News7

Местните жители обвиняват кмета в бездействие и неглижиране на проблема

Отново мъртви животни в Дряново. Неотдавна ви показахме улиците на града, които бяха осеяни с трупове на отровени бездомни кучета и котки. Според жителите на подбалканската община проблемът не е решен, дори напротив – задълбочил се е. Вече има констатирани случаи на умрели домашни кучета, яли захвърлена храна по улиците, съобщи News7.bg.

Зрители от Дряново ни изпратиха потресаваща снимка на общински служител, който товари умрели малки кученца в чували и ги извозва в неизвестна посока. Според местните бездействието на общината, в лицето на кмета е причина за смъртта при бездомните животни. Сега са засегнати и домашни кучета.

Преди два дни кметът на Дряново излезе с писмено становище по въпроса с намерените над 50 умрели кучета по улиците на града. В него се казва, че общината не е получила, официално сигнали, за случая. По думите му това е предизборен удар. Подобна беше и реакцията му преди месец, когато алармирахме за първите мъртви кучета.

Природозащитни организации отново са подали сигнали до прокуратурата и очакват резултат от проверките, които се очаква да бъдат разпоредени.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари