Откриха 150 мъртви котки в пустиня в ОАЕ

1
Обявена е награда за откриването на виновния за смъртта на животните
Обявена е награда за откриването на виновния за смъртта на животните

Обявена е награда за откриването на виновния за смъртта на животните

Около 150 котки са били намерени мъртви в пустиня в Обединените арабски емирства, съобщи PETA, цитирана от АФП.

PETA Asia предлага награда от 5 000 долара за информация, която да доведе до арестуването и осъждането на този, който е изхвърлил животните в пустинята, за да умрат от жажда, глад и жега", заяви пред Джейсън Бейкър, старши вицепрезидент на групата, цитиран от БГНЕС.

В четвъртък емиратските власти обявиха, че са започнали разследване. Те обаче не уточниха кога са били изоставени котките. Властите заявиха, че срещу извършителите на това „нехуманно" деяние ще бъдат използвани всички „административни и правни мерки".

В социалните мрежи бяха споделени снимки и видеоклипове, на които се вижда как котките са заровени в пясъка или едва се държат на краката си.

Този акт на жестокост не бива да се замита под килима, както много други", заяви Бейкър, обвинявайки ОАЕ, че „изостават от другите страни" в областта на защитата на животните, въпреки приемането на нов закон през 2007 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари