Общински съветници в Благоевградско са напът да затрият каракачанската овца

0
Братята Сидер и Атила Седефчеви, които са художници отглеждат 500 животни от изчезващия вид
Братята Сидер и Атила Седефчеви, които са художници отглеждат 500 животни от изчезващия вид Снимка: Образователен център за едрите хищници/Александър Петров/Facebook

Братята Сидер и Атила Седефчеви, които са художници отглеждат 500 животни от изчезващия вид

Стадо с 500 овце от почти изчезналата порода каракачанска овца ще трябва да бъде бъде премахнато от благоевградското село Влахи. За това съобщи един от инициаторите за защита на рядката порода Александър Петров с публикация във Facebook, предава Bulgaria On Air.

Идеята за възстановяването на породата е дошла на братята Сидер и Атила Седефчеви, които са художници. Според Александър Петров обаче те "дразнят местната власт" с инициативата си.

"Общинските съветници се опитват да ги изкарат вредящи на природата, затънали в пари престъпници", пише той в поста си и допълва, че основна причина за искана за премахването на животните е мръсотията и миризмата от тях.

"Затова общинарите са разпоредили стадото да се махне от селото до 10 август. Как се махат 500 овце за няколко дни? "Оправяй се!" По-важният въпрос обаче е защо! Защо да се махне единственото, което пази селото от смъртта? Защо се разпространяват лъжи, като този проект за лешояди на стойност 14 милиона(!)? Защото всеки, застанал на пътя на мутрите и мафията, трябва да бъде унищожен", пише Петров в публикацията си.

В подкрепа на братята Седефчеви е организирана петиция, с която се настоява за запазване на стадото и има призив към институциите и компетентните органи за подкрепа на животновъдите в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    😭😭😭😭
    ЗАВИСТ И ЗЛОБА ДО БЕЗКРАЙ .ОСТАВЕТЕ ХОРАТА НА МИРА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари