Общината приема сигнали за нередности на новите велоалеи

1
Според заместник кмета Димитър Наков, всички въпроси свързани с кричини точки по велоалеите, трябвало да се отправят към проектантите
Според заместник кмета Димитър Наков, всички въпроси свързани с кричини точки по велоалеите, трябвало да се отправят към проектантите Видео: Кис13

Абсурдните участъци и конфликтни точки от новоизградената веломрежа в Русе може да бъдат премахнати.

Затова в общината приемат всякакви сигнали за нередности, за да се прецени точно какви корекции трябва да бъдат направени.

В новините на КИС 13 вече ви показахме един такъв участък до блок 302 в квартал "Чародейка" със стръмен баир, последван от остър завой.

Според заместник кмета Димитър Наков, всички въпроси свързани с кричини точки по велоалеите, трябвало да се отправят към проектантите, тъй като те са специалисти.

Освен това били спазени всички европейски норми и изисквания при изграждането на велосипедната мрежа в Русе, по която можело да се допускат дори пресечни точки между различните участници в движението.

Един километър велоалея в Русе е струвал 80 хиляди лева. За сравнение, в Плевен сумата е била 115 хиляди, а в Пловдив – цели 285 хиляди лева. 

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари