Русенци недоволстват срещу нова маркировка по улица „Плиска“

1
Любители на велосипедите сигнализираха за незаконна велоалея
Любители на велосипедите сигнализираха за незаконна велоалея

Любители на велосипедите сигнализираха за незаконна велоалея

За незаконна велоалея сигнализираха от сдружение „Вело-Русе”. Според любителите на велосипеди новата велоалея по улица „Плиска”, която трябва да е с дължина близо километър и половина, не отговаряла на стандартите за ширина. Казват, че по пътя ѝ има препятствия като дървета, маркировката за движение създавала конфликт за разминаващите се, а за пешеходци била оставена много малка част от тротоара.

До едно от дърветата Ростислав Кандиларов, представител на велообществото в Русе, измери, че за пешеходците остават 45 см.

„Проектът е правен през 2017 г., дървото го е имало тогава”, обясни той в ефира на NOVA.

Любителите на велосипеди се радват на усилията на общината да изгражда велоалеи в града, но проблеми имало. Открили са 8 конфликтни зони.

Например това, че за пешеходците е отделена външната част на тротоара, откъм улицата, а за колелата – вътрешната. Според велообществото трябва да е обратното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    14
    Ел. тротинетката
    е моторно превозно средство - електромоторът е двигател. За каране по тротоар - конфискация на място и глоба ! Постоянно възникват конфликтни моменти с пешеходци. По - възрастни хора няма да успеят да се предпазят.
  • 2
    13
    Закривай...
    Комунални? ЗАКРИВАЙ.
  • 11
    12
    Абе
    разчертани тротоари, НЕ СА ВЕЛОАЛЕИ! Оня ден един умник самоубиец на две гуми се опита да ми звънка, че съм му пречел, докато си вървях по тротоара... Много бързо млъкна!
  • 6
    11
    Румен
    Чокоев започва пета в година в комунални ,и още не знае къде се намира!!!Само водка и далаверки само в главата!!!
  • 4
    10
    До 8:
    Ама ти AdBlocker-и не ползваш ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари