Общината плаща 5000 лева за съсипана кола по булевард в Русе

1
Автомобилът се потрошил, минавайки през отворена шахта по "Христо Ботев"
Автомобилът се потрошил, минавайки през отворена шахта по "Христо Ботев" Снимка: 24 часа /архив/

Пореден застраховател осъди Община Русе да заплати ремонта на потрошен в отворена улична шахта автомобил.

Районният съд уважи иска на ДЗИ и осъди градската управа да брои 4118 лева, както и още 870 лв за почни двугодишното забавяне на компенсацията.

На 23 април 2014г., в 22:20 часа застрахованият автомобил претърпял пътно-транспортно произшествие в гр.Русе, на бул. „Христо Ботев” №1. Причина за настъпилия пътен инцидент било преминаването му през несигнализирано препятствие – капак на шахта, намиращ се на пътното платно.

При огледите били констатирани множество увреждания по колата. Отворили се и въздушните възглавници на шофьора и пасажера. Ударено било дори и купето на автомобила. Пострадали и картерът, резервоарът за гориво. За ремонта застрахователите заплатили 4332 лв.

Те настояли пред Темида, че за настъпилия пътен инцидент е отговорна Община Русе, тъй като в качеството си на собственик на пътя е длъжна да го стопанисва и поддържа в изправност, което не било изпълнено. От Община Русе пък твърдят, че задължение на „В и К” оператора е да поддържа и почиства връзката между дъждоприемната шахта и уличната канализация. Според свидетели, автомобилът е подминал шахта, капака на която се е надигнал.

Капакът бил кръгъл, чугунен и бил изваден от ринга на отвора. Непосредствено след шахтата започвало омасляване на пътната настилка. Шофьорът обяснил, че когато преминал през шахтата, нещо ударило дъното на автомобила и той загубил управление.

Автомобилът бил доста увреден от инцидента, не бил в движение. Въздушните възглавници се отворили и колата станала неуправляема, последвал удар в левия бордюр на пътя и автомобилът спрял. Решението може да се обжалва в двусседмичен срок пред Окръжния съд.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари