Общината иска русенци да изберат велосипедите пред автомобилите

1
"Искаме да реновираме всички велоалеи, да ги боядисаме със студен пластик", каза заместник-кметът Димитър Недев
"Искаме да реновираме всички велоалеи, да ги боядисаме със студен пластик", каза заместник-кметът Димитър Недев Снимка: БНТ, стоп кадър

Община Русе ще насърчава използването на велосипеди за придвижване из града

Това съобщи зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, цитиран от Русе Медиа. По европейски проект за кръгова икономика е заложено закупуването на стойки за паркиране на велосипеди, а отделно от това общината е финансирала изработването на такива стойки, които ще бъдат поставени тази седмица на шест места в Русе.

„По всякакъв начин стимулираме хората да оставят автомобилите и да седнат на велосипедите като средство за придвижване, което може в един момент да бъде много по-бързо и по-удобно особено в летните горещи дни. Другото, което предвиждаме – тази година няма да успеем напълно, но за следващата искаме да реновираме всички велоалеи, да ги боядисаме със студен пластик. Това е боя, която в продължение на 2 - 3 години няма да промени характеристиките и цвета си, така че малко да се откроят, а не както досега да се сливат с общия фон“, обясни зам.-кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари