Община Русе подема кампания срещу нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци

2
"След ремонта не изхвърляй, рециклирай!" обяснява как рециклирането на тези отпадъци опазва околната среда
"След ремонта не изхвърляй, рециклирай!" обяснява как рециклирането на тези отпадъци опазва околната среда

"След ремонта не изхвърляй, рециклирай!" обяснява как рециклирането на тези отпадъци опазва околната среда

Въпреки забраната строителните отпадъци да се изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци или в тези за опаковки, след ремонт много домакинства изхвърлят отпадъците си там или на нерегламентирани сметища. Това е сериозен проблем за общините, който налага провеждането на информационна кампания. Тя ще призовава домакинствата и строителните фирми да не изхвърлят строителния отпадък, а да го предават за обработка и рециклиране.

Кампанията "След ремонта не изхвърляй, рециклирай!" е част от изпълнението на проект BGENVIRONMENT-3.002-0005-C02 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“, който се изпълнява по програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансов механизъм на „Европейско икономическо пространство 2014-2021 г.“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    До 9-червения боклуk
    Няма данни да са направили ПП -ДБ нещо нередно , щото не са били във властта 12 години като ГЕРБ и 70 години като БКП-БСП. ПП-ДБ имаха властта за няколко месеца и от Кремъл като видяха , че ще оправят България и изритат руските мафиоти от България, което е основата за корупцията в България, им направиха номер и ги свалиха! Това е простата истина. Та най-първо и завинаги червените боклуци от ГЕРБСП-ДПС-.Гъзраждане, ИТН и го н.!
  • -4
    11
    А между другото
    Сред европейските градове с население между 100 000 и 350 000 души, в категорията "Разходна ефективност", Русе е класиран на първо място. - Редица български градове заемат челни места в тазгодишната класация "Европейски градове и региони на бъдещето 2023 година" на fDi Intelligence, аналитично издание на "Файненшъл таймс" (Financial Times) . Такива работи.
  • 7
    10
    LOL
    армията от платени тролове пак е активирана покрай наближаващите избори, а новината даже не е политическа. Гледам и нови леко абсурдни епитети сте измислили за партията, която доказа с документи, че е единствената без нито един доносник от ДС. Как може единствената партия без ДС агенти да е доносническа? Дайте малко по-сериозно, другари! С тия епитети олеквате пред електората.
  • -4
    9
    До червения бушон
    Като за начало ще изхвърлим на боклука Доносническа България и Пълен Провал, най жалките надупени джендъри, после ще дойде време и на другите!
  • 14
    8
    Само с реклама не става.
    И сега строителните отпадъци се изхвърлят на градското сметище, само че се плаща такса. Свързано е с разход - търси транспорт, плащай такса, губене на време поради отдалеченост. Затова, ако има големи контейнери за строителните отпадъци наблизо, тогава ще бъде лесно и практично - Общината да го решава проблема.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари