Продължава безплатното извозване на строителни отпадъци от домакинствата в Русе

2

КООРС ще следи контейнерите да се ползват по предназначение

След двуседмичната кампания, провела се в началото на август, продължава безплатното извозване на строителни отпадъци от домакинствата в Русе.

Гражданите могат все още да се възползват от възможността и да изхвърлят отпадъците, генерирани от ремонти в домовете, на следните локации:

  • жк. „Дружба-1“, ул. „Студен кладенец“ №12 А, до бл.33;
  • жк. „Дружба 3“,  ул. „Никола Й. Вапцаров“ между бл. 11 и бл. 12;
  • жк. „Дружба 3“, срещу бл. 47 и бл. 53 – паркинг;
  • жк. „Чародейка-север“, ул. „Филип Станиславов“ до бл. 402;
  • жк. „Чародейка“, бул. „Христо Ботев“ – зелена площ срещу бл. 118;
  • жк. „Цветница“, Алея Ела №3, бл. Ангар;
  • жк. Възраждане, бул. „Родина“№41 – паркинг, в близост до задния вход на РУ „Ангел Кънчев“;
  • жк. „Възраждане“, зад закрития пазар до бл. „Н. Стрелковски“;
  • жк. „Здравец“, ул. „Рига“, срещу бл. „Боряна“ – паркинг;
  • жк. „Здравец-север“ 1, ул. „Бабуна планина, пред бл. Бабуна планина;
  • жк. „Мидия-Енос“, ул. „Пловдив“, зад. бл. „Йордан Маринов“;
  • жк. „Родина“3, кръстовището на бул. „Родина“ с ул. „Васил Друмев“
  • Кв. „Ялта“, ул. „Щип“ №17
  • Център, ул. „Богдан войвода“ 8, от страни на бл. Пламък, (до контейнерите за битови отпадъци)

Строителните отпадъци, които могат да бъдат изхвърлени в контейнерите, са следните: бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, стъкло, почва, камъни, изолационни материали, които не съдържат азбест или опасни вещества, строителни отпадъци на основата на гипс, които не съдържат опасни отпадъци, смесени отпадъци от строителство и събаряне, които не съдържат живак и опасни вещества.

Призовават се гражданите да използват контейнерите по предназначение, като изхвърлят в тях само строителни отпадъци, а не отпадъци от бита, мебели, дрехи, алуминиева дограма, растителни отпадъци, клони и др. За това ще съблюдават при проверките си и общинските служители от СЗ „КООРС“.

Кампанията за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата е част от изпълнението на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C02 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите. Подробна информация за останалите дейности по проекта може да откриете на официалния му сайт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    Красимир Николов
    А жителите на квартали Средна Кула и Долапи, които са повече от 10 000 души какво? Те не заслужват ли такива контейнери за строителни отпадъци? Или да продължим да подкупваме сметосъбирачите да ни взимат тежките препълнени контейнери за битови отпадъци?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари