Община Русе иска да спонсорира ФК „Дунав“ с 90 000 лева

1
Предложението ще бъде разгледано и подложено на гласуване от общинските съветници на сесията на 21 май
Предложението ще бъде разгледано и подложено на гласуване от общинските съветници на сесията на 21 май

Общинският съвет да даде съгласие Община Русе да подпомогне финансово закъсалия ФК „Дунав“ с 90 000 лева.

Кметът Пенчо Милков предлага спонсорство от 90 000 лв. за футболния клуб "Дунав". Предложението ще бъде разгледано и подложено на гласуване от общинските съветници на сесията на 21 май.

"По постъпило предложение от ПФК „Дунав“ с ЕИК 205642904, представлявано от Симеон Симеонов за подписване на договор за спонсорство между община Русе и футболния клуб за 2020 год. в Общински съвет Русе беше внесено предложение за съгласие за седмото заседание на Общинския съвет.

Предвид създадената обстановка и обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 год. извънредно положение, предложението бе оттеглено от дневния ред на заседанието, проведено на 19.03.2020 год.

Предложението бе футболния клуб да промотира  и популяризира Община Русе пред обществеността, бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи. Срещу горното, бе предложено общината да финансира клуба със сумата от 270 000 лв. Изразено е желание за поемане на конкретни задължения, за популяризиране на община Русе като една отговорна институция в медийното пространство по време на всички срещи, изявления и гостувания в телевизионни предавания.

С настоящето предложение, имайки предвид променените обстоятелства, свързани с извънредното положение и въведените противоепидемични мерки, отмяната на планираните национални и международни срещи отново изразяваме своята отговорна позиция за развитието на футбола в град Русе, като предлагаме отбора на ФК Дунав да бъде спонсориран  със сумата от 90 000 лв.", пише в докладната записка кметът Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари