Община Иваново празнува 40-годишен юбилей

0

Заместник областният управител на област Русе г-н Свилен Иванов беше сред гостите на тържественото честване, посветено на 40-та годишнина от създаването на община Иваново.

Той поздрави кмета г-н Георги Миланов и му пожела здраве и сили, с които да работи все така активно за просперитета на общината, като продължи да я превръща в едно модерно и европейско място. Заместник областният управител връчи и поздравителен адрес на г-н Миланов и на председателя на Общинския съвет г-н Мариан Драшков от името на областния управител г-н Галин Григоров.

В приветствието си към присъстващите кметът на Община Иваново отбеляза, че създаването на една община е паметен момент, не само за политическия елит, но и в чисто житейски план, защото от всички институции българската община е най-близо до хората.

„Тя е призвана да решава проблеми и да създава качествена среда в региона. Постигнатото е предизвикателство за нас да бъдем по-отговорни и да полагаме още повече усилия, за да се радваме на нови успехи.” добави още г-н Миланов.

По време на събитието с едноминутно мълчание беше почетена паметта на бивши кметове и общински съветници, допринесли за развитието на община Иваново.

Сред официалните лица бяха още народният представител г-н Пламен Нунев, директорът на областната дирекция по земеделие и гори г-жа Борислава Братоева, кметове и общински съветници от региона.

В края на тържеството местни самодейци зарадваха присъстващите с характерни фолклорни песни и танци. В тържеството се включи и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, който представи на сцената най-новата си танцова постановка, базирана на обичая „Джамал“ от местното село Кошов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари