Община Борово навърши 40 години от създаването си

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров поздрави жителите и гостите на община Борово по случай 34 години от обявяването на населеното място за град и 40 годишния юбилей на Общината.

Той отправи пожелания към събралото се множество за ведро настроение, крепко здраве и множество мигове щастие. Областният управител връчи на кмета г-н Валентин Панайотов значка за съществен принос в развитието на общината и по случай нейния юбилей, като му пожела сили, с които да продължава да защитава интересите на местното население и те да бъдат наистина удовлетворени от неговата работа.

Поздравителни адреси по случай празника на Борово бяха връчени и от името на главния секретар на Областна администрация Русе г-н Симеон Иванов и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус” г-жа Лили Ганчева. Кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов също поздрави г-н Панайотов и му подари картина.

По време на празника кметът Валентин Панайотов отличи със званието „Почетен гражданин на община Борово” двама души, а именно кмета на село Екзарх Йосиф г-н Илия Данев и г-жа Иванка Василева.

Богатата празнична програма включваше множество музикални и танцови изпълнения, като сред тях бяха и тези на певицата Емилия, танцова група „Пловдивъ”, както и на множество местни самодейци.

Сред официалните гости бяха още евродепутатът г-жа Ева Майдел, народните представители г-н Пламен Нунев, г-жа Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков и г-н Пенчо Милков, кметове на общини от региона, председатели на общински съвети, общински съветници, както и ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев” чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

По традиция събитието завърши със заря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари