Община Бяла разполага с 10 милиона лева бюджет за тази година

0
Предвижда се да има реконструкция на пазара, кръговото кръстовище и довършване на спортния комплекс с осветление и нова площадка
Предвижда се да има реконструкция на пазара, кръговото кръстовище и довършване на спортния комплекс с осветление и нова площадка Видео: КИС 13

10 300 000 лева е бюджетът на община Бяла за тази година.

Днес той бе приет с 14 гласа "За" и трима въздържали се на редовното заседание на Общинския съвет, предаде телевизия КИС 13.

Делегираните от държавата дейности са в размер на 4,5 милиона лева, а собствените приходи на общината са 4,2 милиона лева. В капиталовата програма са заложени над 600 000 лева.

За 2018 са увеличени средствата за културния календар от 42 000 на 70 000 лева. Предвижда се да има реконструкция на пазара, кръговото кръстовище и довършване на спортния комплекс с осветление и нова площадка.

Един от акцентите в тазгодишния бюджет са увеличените средства за населените места в община Бяла. В село Копривец ще се изгради игрище с изкуствена настилка, трибуни и осветление. За всички населени места в общината са предвидени средства за облагородяване между 15 и 50 000 лева.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари