Обществената поръчка за спортната зала на СУ „Васил Левски“ отново се провали

0
Не е постъпила нито една оферта от поканените за участие дружества
Не е постъпила нито една оферта от поканените за участие дружества Снимка: кадър Русе Медиа

Не е постъпила нито една оферта от поканените за участие дружества

Обществената поръчка за изпълнение на строителни и монтажни работи на обект „Изграждане на спортна зала в СУ „Васил Левски“ в Русе отново се провали.

След като при предишния опит не постъпи нито една оферта в обявения срок до 25 октомври, Община Русе обяви нова през декември, този път с пряко договаряне. За нея обаче също не е постъпила нито една оферта от поканените за участие две дружества – „Трансстрой –Русе“ и „Полис Инженеринг“-Ценово., информира Русе Медиа.

Стойността на обществената поръчка бе малко над 4,1 млн.лв. без ДДС, а срокът за изпълнение – 48 месеца. За обекта бе осигурено частично финансиране в бюджет 2023 година за СМР в размер от 2 962 667 лв. Останалата стойност бе планирано да се осигурява поетапно с приемане на капиталовия бюджет за съответната календарна година. Частта от СМР за обекта, съответстващи на стойност в размер от 2 962 667 лв. с ДДС, следваше да бъдат реализирани и изплатени до края на 2024 година.

Както е известно, строежът на залата започна, но бе спрян, тъй като изпълнителят бе обявен в несъстоятелност. След като бе осигурено още финансиране, общината иска да я довърши и търси строителна фирма. Новата сграда ще има връзка към сега съществуващата училищна сграда и ще бъде със самостоятелен подход от към улицата за ползването на съоръженията от външни посетители. В сградата са проектирани две основни съоръжения: зала с игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места и плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутеренното ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Русенец
    Алоооууу, финландския интелект, който почваш всяко изречение с "Абе", и с "Ами", вземи се научи как се пише на български. "в Хелзинки, казваш да проверя,а ?" - тук преди и след запетаята няма празно място. "зала "Димитровец" , като" - тук преди и след запетаята пък има 2 празни места. "фалираха, закриха се, разрушиха се." - тук има празно място само след запетаята. Що не си избереш един от трите различни примера и да караш с него, поне да си последователен? И чий хуй дириш в Хелзинки, като хуя на вожда ти Путин е в Карелия? Там ще ти е по-удобно да го поемаш анално. Ако искаш мога да те закарам дотам с таксито.
  • 0
    7
    Сметалото до 6
    :))) След към 15 години живот в Хелзинки, казваш да проверя,а ? :))) Хайде да оставим тия мерения кой-къде-колко е живял. Дай да караме със сметките. Първоначалната инвестиция трябва да има хоризонт на изплащане. Плюс всекидневните разходи за издръжка, обновяване и т.н. Или викаш, дай да изцопаме един басейн и след не толкова много време да стане жабарник като покрития в корабния техникум, като покрития в зала "Димитровец" , като ... знам ли колко покрити басейна имаше. До един фалираха, закриха се, разрушиха се.
  • 1
    6
    daskal
    До 4 - Последно... Ами провери как е с покритите басейни във Финландия (не знам защо точно тази северна страна си избра за сравнение с България).... Но може и да се изненадаш.
  • 2
    5
    до 3
    Кажи колко покрити басейна има в страните от третия свят? Или колко покрити хокейни стадиона, ако въпросните страни са с топъл климат? Ние сме страна от Третия свят, половината работещи вземат МРЗ , пенсиите ги пропускам. Кой ще ти издържа един такъв училищен басейн? Ще доят мама и тати защото няма да са достатъчни държавните пари за издръжка, нали?! Дай да оправим улиците, въздуха, пък басейните да ги оставим за когато демокрацията победи окончателно и безвъзвратно.:)
  • 0
    4
    Сметалото
    Ами то Скурита ли не бяха, сега и В.Левски. А знам за най малко два покрити басейна, закрити поради невъзможност да се издържат. Сега, нормална страна е относително нещо, но във Финландия не се сещам за нито един покрит басейн в град с 50 000 жителя. Виж, в Исландия е друга бира ама не сещам да имаме термални източници на топла вода.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари