Обсъждат удължаване на помощта за бежанците

0
Обсъжда се вариант мярката „40 лева за бежанец” да бъде удължена и след края на май, ако хотелиерите са съгласни
Обсъжда се вариант мярката „40 лева за бежанец” да бъде удължена и след края на май, ако хотелиерите са съгласни Видео: NOVA

Стотици хотелиери още не са получили пълно финансиране

Обсъжда се вариант мярката „40 лева за бежанец” да бъде удължена и след края на май, ако хотелиерите са съгласни, информира NOVA

И още – държавата да плаща за настаняване на украински граждани и в частни имоти. Това обявиха от министерството на туризма. На разположения ще са и 680 държавни и общински обекта, в които ще могат да бъдат настанявани бягащите от войната.

Въпреки обещаните по 40 лева за нощувка за собствениците на хотели и къщи на гости, 228 от общо 313 не са получи пълно финансиране. Основната причина – съмнения за злоупотреби от страна на украински граждани и хотелиери.

При подадените заявления около 3700 са така наречените дублирани лица или пълното съвпадение на идентифициращи данни на украинските граждани и периодите им на престой, но в различни обекти. Лица, влезли в страната преди началото на войната и по някаква причина след 24 февруари се настаняват в хотелите, те не са бежанци от войната. Но бидейки настанени в хотелите, хотелите са направили разход за тях. Съответно решението, което ще вземем, трябва да бъде справедливо”, заяви Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Аааа, не!
    Войната е към края си - да си ходят. Тези средства е по-добре да ги дадат на пенсионерите, които 40+ години са се трудили тук в България, а сега са унижавани с 300 лв пенсия. Бежанците украинци получават по 1200, а не са дали нищо срещу тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари