Около 35 000 бежанци трябва да бъдат преместени от хотелите по морето

0
За последното денонощие близо 3 700 украинци са напуснали страната ни
За последното денонощие близо 3 700 украинци са напуснали страната ни Снимка: Фейсбук

Собственици на 165 хотела са се включили към новата програма за бежанците, която предвижда плащане за нощувка от 10 лева и за пълен пансион от 15 лева на ден

Около 35 000 души трябва да бъдат преместени от държавата до края на месеца, информира bTV

Те ще бъдат извозени от хотелите по морето към базите за настаняване във вътрешността на страната. За последното денонощие близо 3 700 украинци са напуснали България.

В последните дни на май се очаква да е масовото преместване на украински бежанци, съобщи председателят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева в Бургас. Тя се срещна с областния управител Стойко Танков, за да коментират логистично как ще се случи преместването на хората.

Мариана Тошева отбеляза още, че мярката за подпомагане на бежанците за три месеца е много подходяща и след нея само най-уязвимите групи трябва да се подпомагат.

"Другите хора имат достатъчно време, за да си намерят работа и да излязат на свободен наем", добави тя, цитирана от БТА.

Вчера 600 украински бежанци напуснаха хотел "Котва" в "Слънчев бряг". С автобуси те бяха превозени в друга хотелска база в курорта, но там ще бъдат само временно.

Собственикът на хотел "Котва" Венелин Ташев каза, че сам е организирал преместването на украинските бежанци, защото "държавата не иска чуе хотелиерите". В съседната база те ще останат до 31 май, когато приключва държавната помощ от 40 лева на ден.

За последното денонощие близо 3 700 украинци са напуснали страната ни, уточни още Мариана Тошева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Замислен
    Е, такова чудо в цял свят го няма - да настаняваш бежанци в най-хубавите си хотели, 3 и 4-звездни. Те да не са екскурзианти? И сега ни обясняват, че не е хубаво да ги местят - тъкмо били свикнали на новото място. Ол инклузив за тях от 10 до 40 лв., ол инклузив за нас на същите места - 120 лв.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари