Обрат: Русия възобнови потоците на газ към Германия

0
Газопроводът "Ямал-Европа" работи предимно в реверсивен режим
Газопроводът "Ямал-Европа" работи предимно в реверсивен режим Снимка: iStock / Getty Images

Газопроводът "Ямал-Европа" работи предимно в реверсивен режим

Физическите газови потоци по тръбопровода "Ямал-Европа", доставящ газ от Русия през Полша за Германия, са възобновени след кратко спиране по-рано днес, показват данни на газопреносния оператор "Газкаскейд" (Gascascade), цитирани от Ройтерс и Bulgaria On Air.

Според Gascade потокът на газ от Полша към Германия в западна посока е възобновен с 82 233 kWh/h. Физическите потоци в измервателната точка Mallnow на германската граница са спаднали до 0 само за кратък период от време, преди да се възобновят.

От декември миналата година газопроводът "Ямал" работи предимно в реверсивен режим, като изпраща газ на изток от Германия към Полша.

Въпреки това руският газов гигант "Газпром" (GAZP.MM) не е резервирал капацитет за транзит на газ по газопровода "Ямал-Европа" за третото тримесечие, съобщи в понеделник агенция "Интерфакс", позовавайки се на последните резултати от търга на платформата GSA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    до 2
    Е, ти определено си изсран, но защо не е дръпнала водата или по Делиормана сте си срали по оборите?:) Мюмюне, честит ти Байрям! А газта я остави за тези, които имат нещо в главата си, анадънму?
  • -3
    2
    аха
    клекнала е майка ти за да те изсере
  • 3
    1
    русенец
    Германия е клекнала, защо да не и се пусне газ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари