Обрат по делото за убиеца на шофьора, прегазил дете в село Прилеп

3
Обвиняемият остава за постоянно в ареста
Обвиняемият остава за постоянно в ареста Снимка: БГНЕС

Обвиняемият остава за постоянно в ареста

Задържаният за смъртта на шофьора, прегазил дете в сунгурларското село Прилеп, не е дядо на детето. Разкритието направиха от прокуратурата. А Окръжният съд реши да го остави за постоянно в ареста, предава БНТ.

Пред магистратите мъжът заяви, че съжалява за случилото се, и че не е искал да убие човека, а само да го нарани. Според защитата - защото нямал вяра в съдебната система и не смятал, че шофьорът, убил детето ще получи справедливо наказание. И още - по време на инцидента бил употребил алкохол.

- Съжалявате ли за случилото се?

Стефан Дехнев, обвиняем: "Да, съжалявам."

Величка Костова, адвокат на обвиняемия: "Той не е целял да го убие, така е, това е разликата между причиняването на телесна повреда, при която е последвала смърт и умишлено убийство, разбирате ли. - Какво е целял? - Да го нарани, както го е наранил в крака, но не е целял да го убие."

Ангел Георгиев, наблюдаващ прокурор: "Той отива, нанася първо побоя, после се връща, взима ножа и се връща, за да го намушка. Това са данните и за това не можем да говорим за... той дори не е и дядо официално на детето. - Какъв е? - Не знам. Няма данни, майката на детето да му е дъщеря."

Междувременно стана ясно, че шофьорът на камиона е починал точно за 10 минути след намушкване в аортата. Пробите му за алкохол са отрицателни, а по данни на свидетели, камионът се е движел с не повече от 15 км в час. Все пак се чака и автотехническата експертиза. А наказанието, което може да получи обвиняемия за убийството, е от 10 до 20 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Бай Миле
    Какви10-20 години, направо смъртна присъда без право на обжалване.Престанете с тия малки присъди,утре ще започне някаква работа към затвора и за някакви си 5-10 ще е на вънка,ачовечеца да си гние в земята.Не напразно хората са го казали,от затвор се излиза,но от гроба не.За това при убийство билоло то по невнимание,със или без умисъл,( смъртна присъда).
  • 0
    2
    Приятел
    Много станаха адвокати те в България! Населени ето не може да диша но рмално от тях!
  • 23
    1
    Галюн таймс
    "Величка Костова, адвокат на обвиняемия: "Той не е целял да го убие, така е, това е разликата между причиняването на телесна повреда, при която е последвала смърт и умишлено убийство, разбирате ли. - Какво е целял? - Да го нарани, както го е наранил в крака, но не е целял да го убие."" Ако не е целял да го убие щеше да има вилица в себе си,а не нож...защо е излязъл с нож-ако някой донесе внезапно салам да има,с какво да го нареже ли...днес излезе експертизата по скоростта-15км/ч...и тези изцепки на малцинството към мнозинството ще зачестяват тепърва(за което си има причини)-дано греша... ;-Х
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари