Облаци и мъгли почти в цялата страна

0
Типичното есенно време ни очаква в следващите дни
Типичното есенно време ни очаква в следващите дни

Утре денят в почти цялата страна ще започне с облаци, мъгли и минимални температури от 3 до 8 градуса

Подобрение на видимостта и слънчеви часове ще има в югозападните райони, а след обяд и на повече места в западната половина на страната. Облачно ще остане през целия ден по Черноморието, където се очакват и слаби валежи от дъжд. Максималните температури утре ще бъдат между 9° и 14°, в София - 11°, предава БНТ.

Облачно ще е времето и в планините, в отделни райони ще преръмява. Повече слънце ще има по най-високите части, а след обяд и в масивите от югозападната половина на страната.

Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3° на Алеко, 8° в Боровец и Пампорово до 11° в Банско.

Не само у нас, в по-голямата част от Балканите утре денят ще започне с мъгли и ниска облачност. Предупреждение за силно намалена видимост е в сила северозападните части от полуострова.

Причината - обширна област от високо атмосферно налягане, която продължава да определя облачното и мъгливо времето в по-голямата част от Европа. Плътни облаци покриват в момента Британските острови, където утре ще вали. Превалявания от дъжд ще има и в централните райони от Апенините, както и в Северна Европа, а в североизточните части от Русия валежите ще са от сняг.

У нас и в петък, и в събота ще преобладава облачно време, на отделни места със слаби валежи. В неделя и понеделник сутринта облачността ще е значителна, но след обяд в повечето райони от страната ще бъде слънчево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари